Solen i Jomfruen

Solen er i Jomfruen! Her ved slutningen af Mars retro bliver det dejligt med et energiskift, som er meget fornuftigt og konstruktivt. Vi er næsten klar til at tage styringen tilbage. Den næste måned lægger op til at få styr på tingene – en rolig, fornuftig og befriende objektiv tid.

Jomfruen er forbundet til jorden og naturen – til vores fysiske virkelighed. Jomfruen står overfor fisken på dyrecirklen og har derfor en skjult bevidsthed om det kosmiske kaos, som fisken kan stå for. Jomfruen møder derfor verden velvidende om, at der findes ustyrlige kræfter, men dette inspirerer den til at skabe orden. 

Jomfruen søger ikke personlig hæder som løven, dens største tilfredsstillelse er det gode resultat – den gode høst, den sunde krop, den velfungerende hverdag. Jomfruen har ofte hænderne i mange delvist intuitive fag som helbred, skrivekunst, design og den formår at systematisere det, som mange tegn ikke har overblikket til.

Jeg møder rigtig mange jomfruer hvis naturlige habitat er helsebutikken. De går op i ernæring, hverdagens lindrende ritualer og jordnær æstetik. Der ligger bestemt lidt “naturheks” i tegnet. En viskvinde/-mand, som har studeret vores forunderlige jord og som har fundet konkrete løsninger gennem tålmodig indsamling.

Danmarks mest kendte heks, Dannie Druehyld, har Månen i Jomfruen – jomfruens tilgang er altså naturlig for hende. Hildegard von Bingen, en nonne der levede i 1100-tallet, var spirituel, men samlede også erfaringer om urters helbredende kræfter, og hun anses som naturvidenskabens grundlægger i Tyskland – et smukt eksempel på en, der brugte jomfru-fisk aksen.

Eros og tiltrækning

Sommarnattens leende (1955)

Eros er en asteroide navngivet efter den græske gud, som symboliserer seksuel tiltrækning og blind forelskelse.

Når man ser på en persons seksuelle natur i astrologi er det først Mars, Venus og Månen, man kigger på, men Eros giver et ekstra indblik. Der hvor Eros står i fødselshoroskopet fortæller om de træk, som man meget umiddelbart finder erotisk stimulerende. Det er hovedløs forelskelse, som ikke kan adskilles fra seksuel tiltrækning, og som ikke nødvendigvis fortæller noget som helst om forholdet er holdbart. Man er selvfølgelig heldig hvis Eros aktiveres i et forhold, hvor andre mere længerevarende aspekter er til stede – det tyder nemlig på, at flammen aldrig dør.

Så hvis din Eros f.eks. står i Vædderen synes du at energi, viljestyrke og et sundt ego er helt uimodståeligt osv.

Du finder din Eros ved at gå til Astrodienst og taste nr. 433 ind ved “Manuel indtastning” nederst på siden “Udvidet horoskopvalg”. Man indtaster ens fødselsoplysninger foroven.

 

Neptun og det magiske liv

Edmund Dulac

Der er generelt ikke særlig meget plads i samfundet til det, som Neptun står for: universel kærlighed, ego-opløsning, spiritualitet, inspiration, magi. Men ser det ikke ud til, at der er et skift på vej? Hele 2018 har kollektivt været præget af de smukkeste Neptun-Jupiter aspekter, der tyder på en større favnelse af de egenskaber, som normalt henvises til dem, der på en eller anden måde står udenfor det etablerede samfund: de drømmere, der ikke fungerer efter normen.

Det sørgelige er, at en stærk Neptun indflydelse som afvises, kan finde dens laveste udtryk gennem alkoholisme, stofmisbrug, depression, isolation, paranoia og angst. Og vores samfund afviser desværre oftest Neptuns egenskaber.

Hvis en Neptun-præget person f.eks. sidder i dagpengesystemet, mærker denne at der, fra samfundets side, KUN ligger værdi i indtjening, hvilket er det MODSATTE af det, der nærer Neptun. Neptun er sjæl, ikke det materielle. Placeringen af Neptun i fødselshoroskopet siger noget om, hvad der nærer sjælen. Dette gør den muligvis til en af de mindst anerkendte energier i fødselshoroskopet fra samfundets perspektiv – især nu hvor kirken næsten ingen plads har.

Vi lærer alle fra barndommen af at dyrke andre sider af vores grundlæggende personlighed, navnlig Saturn (ansvar og arbejdsmoral), Merkur (kommunikation og formidling), Uranus (IT og innovation), og det er derfor sandsynligt at vi kollektivt oplever mere og mere ubalance. Fødselshoroskopet illustrerer ALT det vi indeholder, og en tilværelse i harmoni, er en der inddrager alle sider af horoskopet.

Jeg kom til at tænke på det igen, da jeg læste Linea Maja Ernsts artikel “Et liv med magisk tænkning” i Weekendavisen og også under sidste uges session med Oskar Fehlauer, som blev optaget til DR K. En kraftfuld Neptun har et ry for at fjerne en helt fra den fysiske virkelighed – som om det er enten eller – men alle kan dyrke deres egen version af Neptuns magi med henblik på, ikke at forsvinde, men at infiltrere det magiske/spirituelle i ens konkrete og fysiske virkelighed.

Jeg har f.eks. en stærk Neptun i mit fødselshoroskop, og jeg brugte den i mange år ved at se film og drikke mig fuld. Film og alkohol er to af de generelt accepterede måder, som man kan aktivere Neptun på. Begge dele er noget, som man, for det meste, dyrker i ens fritid – en alternativ virkelighed for enden af en arbejdsdag i den virkelige verden.

Nu da jeg dyrker min Neptun gennem mit arbejde, og jeg kan dele dens værdi med ligesindede, føler jeg mig som et meget mere HELT menneske. Det viser sig, at det faktisk var det mest fornuftige at tro på magien.

 

August 2018

Juli måned var intens på mange måder. Der var noget stort og følelsesladet, der måtte slippes omkring nymånen 13. juli, og fuldmåneformørkelsen den 27. cementerede den nye virkelighed.

Nu står vi midt i et spændingsaspekt mellem Uranus og retrograd Mars, der topper i morgen torsdag den 2. og ebber ud omkring den 6. Selvom det betyder minimum tålmodighed med dem, der hindrer ens frihed, føles det alligevel som om, at man nu er kommet ud på den anden side. 

Mærker du også det? Selv hvis det store skift i juli skete udelukkende inde i dig selv, var det en milepæl. Der er noget fra fortiden som er blevet løftet fra dine skuldre, og vejen forude ser lettere ud – mere simpel og ligetil.

August er præget af Mars og Merkur retrograd, så man holder gerne tilbage og afventer, men der er mere harmoni end i juli. Venus er i dets “hjemmetegn” Vægten fra den 7. august indtil 9. september, som er dejligt socialt og romantisk. Der er to store positive forbindelser, Jupiter-Neptun og Saturn-Uranus, som skaber et konstruktivt bagtæppe hele måneden. Disse aktiverers af nymånen den 11. og fuldmånen den 26. Temaerne er selvstændighed, selvværd, personlig udvikling og der kan også ske fornyelse omkring indtjening.

 

 

Måneformørkelse 27. juli 2018

 

Fredag aften er der en sjælden formørkelse af fuldmånen, som varer længere end nogen anden i dette århundrede. Den starter kl. 21.16, topper 22.21 og er slut 1.28.

Formørkelse betød engang katastrofe og ulykke, hvilket man selvfølgelig aldrig ville spå om i dag, men der ER noget meget potent på spil ved en formørkelse.

Rent personligt oplever jeg, at formørkelserne gør at en hændelse udenfor ens kontrol ændrer noget. Det kan f.eks. være en nyhedshistorie som rører en personligt, eller noget andet, stort eller småt, der ændrer ens kurs.

Astrologisk er en total måneformørkelse sammenfaldende med en Sol-Måne konjunktion med måneknuderne – og dette giver indblik i dets kraft. Måneknuderne siger noget om karmisk mission, men også udefrakommende inspiration – især gennem forhold til andre. Det kan være en tid, hvor man finder en læremester af en slags, eller at en hændelse peger en i den retning, som medfører mest udvikling. Indflydelsen kan mærkes omkring 3-5 dage før og efter selve formørkelsen.

Ved denne formørkelse er Månen i Vandmanden i konjunktion med Mars i kvadrat til Uranus. Mange temaer som kom i fokus i slut juni vil nu nå et slags klimaks eller afslutning. Hele juli har der været en balancering af egne behov og bevæggrunde med  meget dybe (familie-) mønstre. Fuldmånen cementerer at noget fra fortiden må gå til grunde for at fremskridt kan ske.

Med Mars og Uranus kunne der absolut opstå konflikt eller drastiske handlinger, men Saturn er med til at pege al den energi i en konstruktiv retning. Du kan finde tegn til hvilken vej, du må tage nu. Vær åben for indfald, inspiration og beskeder, og lad alle følelserne komme.

God formørkelse!

 

 

Nymåne i Krebsen, 13. juli 2018

Denne nymåne har det rimelig dramatiske, at den står overfor Pluto – transformationsplaneten. Det gør, at nymånen og dagene omkring den lægger op til at noget må skæres bort for at noget nyt kan få plads.

Da både Månen og Solen er i Krebsen og Pluto er i Stenbukken har dette højst sandsynligt at gøre med familieforhold – ligesom junis fuldmåne. Pluto beder dig om at give slip på den tryghed der ligger i gamle måder at relatere til noget omkring familie for at begynde noget nyt og bedre.

Med Pluto er der ingen vej tilbage – dette bliver en afgørende tid, hvor der ikke er meget plads til sentimentalitet.

Heldigvis er der meget, der taler for at der er konstruktiv energi, som flyder let. Det er nemt at se det positive potentiale i denne forandring, ligesom der er masser af praktiske overvejelser med.

Det er dog en rimelig emotionelt tung tid, idet der kun er en eneste planet i et luftegn (Mars) og den står i retrograd.

Sommer 2018

Merkur er i Løven, Mars er i Vandmanden, det er festligt, socialt, lidt konfliktfyldt og ikke særlig produktivt. 

Merkur gik fra Krebs til Løve i fredags, og er der helt indtil 5. september – og er retrograd fra 26. juli – 19. august. Vandmand og Løve står overfor hinanden, så hele sommeren er derfor præget af Mars-Merkurs oppositionsforhold.

Merkur i Løven giver lyst til at udtrykke sig selv, gerne med drama og flair. Det er mental legesyghed og kreativitet – virkelig godt i alle sociale situationer. Mars kan dog gøre en meget egenrådig og let at irritere. Merkur danner den præcise opposition til Mars i Vandmanden på torsdag d. 5. juli, hvor man får lyst til at verbalisere de eventuelle frustrationer fra Mars, som jeg skrev om i tirsdags. Der kan være vrede over manglende frihed, og splittelse mellem egne behov og gruppens – og man råber gerne op om det! 

Her i start juli er Merkur også i konjunktion med den nordlige måneknude (og i opposition til den sydlige). Der er gamle handlingsmønstre, som må opgives, mens nye tanker, og måske en ny inspiration i form af et nyt menneske i dit liv, tager over. Temaerne er frihed til at udtrykke, hvem du er og personlig autenticitet. 

På trods af potentiel konflikt, er Vandmand-Løve aksen social, udadvendt og fuld af inspiration, så denne sommer byder nok både på gode oplevelser med venner og opdagelser om en selv.  

Fuldmåne i Stenbukken, 28. juni 2018

Fuldmånen står i konjunktion med Saturn, Stenbukkens hersker, så de store temaer er ansvar, disciplin og ambition. Mars i retrograd er i konjunktion med den sydlige måneknude, så det tyder på vrede og konflikt fra fortiden, som man må se i øjnene og “tage sig af”. Man er bevidst om, hvad der skal til, men det kan være svært at virkelig få fat på problemet.

Solen og Merkur i Krebsen sørger for, at man kan finde omsorg og støtte hos sine nærmeste, hvis man tillader det.

Da Uranus i Tyren skaber positive forbindelser til Månen, Saturn og Solen, vil der heldigvis være en optimistisk bevidsthed om fremgang. Det som man tumler med nu, vil skabe forbedring på længere sigt, og bringe dig tættere på dit autentiske selv.

Da mange af denne fuldmånes “spillere” er i tegn, der har at gøre med rødder, forældre, familie og base, er det sandsynligt, at det er her, der skal sættes ind.

Mars i Vandmanden retrograd juni-august 2018

Arthur Rackham – Brunhild

Onsdag den 27. juni går Mars i retrograd i Vandmanden. Det varer hele sommeren indtil 28. august og tyder på at noget må sættes på pause.

Mars har været i Vandmanden siden 17. maj og dette kan give dig et praj om, hvad det er, der må pauses. Var der noget, der startede i midt maj? En bestemt attitude måske?

Mars er den måde, man handler på, og hvad, der får en til at handle. I Vandmanden understreges lysten til at være en rebel, som handler på vegne af ens overbevisninger. Man kan mærke vrede over samfundet, sociale uretfærdigheder og alt, der hindrer en i at udtrykke sig frit. Man er stædig, sikker i sin sag og enormt frihedssøgende.

Mars retrograd vil sende dig nogle skridt tilbage – der er noget, som ikke helt stemmer eller virker. Det bliver nødvendigt at se på hvorfor, du handler, som du gør. Der er nok temaer omkring løsrivelse eller at finde personlig frihed, som du må gå i dybden med. Tiden er gavnlig, idet du mærker intens fokus på, hvad der står i vejen for din autentiske udfoldelse.

Når Mars går direkte 28. august er den tilbage i Stenbukken et par uger, før den igen går i Vandmanden indtil 16. november 2018. I denne periode kan du iværksætte det, du har opdaget over sommeren.

Hvis du gerne vil vide præcis hvordan denne retrograd påvirker dig, kan du se i hvilket hus, Mars er i transit i dit fødselshoroskop. Huset fortæller om området af dit liv, som er påvirket.

Sommersolhverv og Sol i Krebs

I dag kl. 12.07 er det præcist sommersolhverv og Solen går samtidigt i Krebsen.
Dette er en af årets fire milepæle, hvor der begynder en ny slags fremdrift.
De fire elementers kardinaltegn (ledertegn) indleder alle et nyt kapitel i årets gang: Vædderen forårsjævndøgn, Krebsen sommersolhverv, Vægten efterårsjævndøgn og Stenbukken vintersolhverv.
Vædderen indledte forårets energiske fornyelse, mens Krebsen nu indleder med den subjektive og følelsesbetonede fremdrift.
Dette er en tid til intuition og fornemmelser. Hvis man er følelsesmæssigt trygt, vil man handle ud fra mavefornemmelsen og vide, at det er det rigtige! Den næste måned er ikke til afstandstagen og intellektualisering, den er til oplevelser uden filter og umiddelbare reaktioner.