Nymåne i Krebsen, 13. juli 2018

Denne nymåne har det rimelig dramatiske, at den står overfor Pluto – transformationsplaneten. Det gør, at nymånen og dagene omkring den lægger op til at noget må skæres bort for at noget nyt kan få plads.

Da både Månen og Solen er i Krebsen og Pluto er i Stenbukken har dette højst sandsynligt at gøre med familieforhold – ligesom junis fuldmåne. Pluto beder dig om at give slip på den tryghed der ligger i gamle måder at relatere til noget omkring familie for at begynde noget nyt og bedre.

Med Pluto er der ingen vej tilbage – dette bliver en afgørende tid, hvor der ikke er meget plads til sentimentalitet.

Heldigvis er der meget, der taler for at der er konstruktiv energi, som flyder let. Det er nemt at se det positive potentiale i denne forandring, ligesom der er masser af praktiske overvejelser med.

Det er dog en rimelig emotionelt tung tid, idet der kun er en eneste planet i et luftegn (Mars) og den står i retrograd.

Sommer 2018

Merkur er i Løven, Mars er i Vandmanden, det er festligt, socialt, lidt konfliktfyldt og ikke særlig produktivt. 

Merkur gik fra Krebs til Løve i fredags, og er der helt indtil 5. september – og er retrograd fra 26. juli – 19. august. Vandmand og Løve står overfor hinanden, så hele sommeren er derfor præget af Mars-Merkurs oppositionsforhold.

Merkur i Løven giver lyst til at udtrykke sig selv, gerne med drama og flair. Det er mental legesyghed og kreativitet – virkelig godt i alle sociale situationer. Mars kan dog gøre en meget egenrådig og let at irritere. Merkur danner den præcise opposition til Mars i Vandmanden på torsdag d. 5. juli, hvor man får lyst til at verbalisere de eventuelle frustrationer fra Mars, som jeg skrev om i tirsdags. Der kan være vrede over manglende frihed, og splittelse mellem egne behov og gruppens – og man råber gerne op om det! 

Her i start juli er Merkur også i konjunktion med den nordlige måneknude (og i opposition til den sydlige). Der er gamle handlingsmønstre, som må opgives, mens nye tanker, og måske en ny inspiration i form af et nyt menneske i dit liv, tager over. Temaerne er frihed til at udtrykke, hvem du er og personlig autenticitet. 

På trods af potentiel konflikt, er Vandmand-Løve aksen social, udadvendt og fuld af inspiration, så denne sommer byder nok både på gode oplevelser med venner og opdagelser om en selv.  

Fuldmåne i Stenbukken, 28. juni 2018

Fuldmånen står i konjunktion med Saturn, Stenbukkens hersker, så de store temaer er ansvar, disciplin og ambition. Mars i retrograd er i konjunktion med den sydlige måneknude, så det tyder på vrede og konflikt fra fortiden, som man må se i øjnene og “tage sig af”. Man er bevidst om, hvad der skal til, men det kan være svært at virkelig få fat på problemet.

Solen og Merkur i Krebsen sørger for, at man kan finde omsorg og støtte hos sine nærmeste, hvis man tillader det.

Da Uranus i Tyren skaber positive forbindelser til Månen, Saturn og Solen, vil der heldigvis være en optimistisk bevidsthed om fremgang. Det som man tumler med nu, vil skabe forbedring på længere sigt, og bringe dig tættere på dit autentiske selv.

Da mange af denne fuldmånes “spillere” er i tegn, der har at gøre med rødder, forældre, familie og base, er det sandsynligt, at det er her, der skal sættes ind.

Mars i Vandmanden retrograd juni-august 2018

Arthur Rackham – Brunhild

Onsdag den 27. juni går Mars i retrograd i Vandmanden. Det varer hele sommeren indtil 28. august og tyder på at noget må sættes på pause.

Mars har været i Vandmanden siden 17. maj og dette kan give dig et praj om, hvad det er, der må pauses. Var der noget, der startede i midt maj? En bestemt attitude måske?

Mars er den måde, man handler på, og hvad, der får en til at handle. I Vandmanden understreges lysten til at være en rebel, som handler på vegne af ens overbevisninger. Man kan mærke vrede over samfundet, sociale uretfærdigheder og alt, der hindrer en i at udtrykke sig frit. Man er stædig, sikker i sin sag og enormt frihedssøgende.

Mars retrograd vil sende dig nogle skridt tilbage – der er noget, som ikke helt stemmer eller virker. Det bliver nødvendigt at se på hvorfor, du handler, som du gør. Der er nok temaer omkring løsrivelse eller at finde personlig frihed, som du må gå i dybden med. Tiden er gavnlig, idet du mærker intens fokus på, hvad der står i vejen for din autentiske udfoldelse.

Når Mars går direkte 28. august er den tilbage i Stenbukken et par uger, før den igen går i Vandmanden indtil 16. november 2018. I denne periode kan du iværksætte det, du har opdaget over sommeren.

Hvis du gerne vil vide præcis hvordan denne retrograd påvirker dig, kan du se i hvilket hus, Mars er i transit i dit fødselshoroskop. Huset fortæller om området af dit liv, som er påvirket.

Sommersolhverv og Sol i Krebs

I dag kl. 12.07 er det præcist sommersolhverv og Solen går samtidigt i Krebsen.
Dette er en af årets fire milepæle, hvor der begynder en ny slags fremdrift.
De fire elementers kardinaltegn (ledertegn) indleder alle et nyt kapitel i årets gang: Vædderen forårsjævndøgn, Krebsen sommersolhverv, Vægten efterårsjævndøgn og Stenbukken vintersolhverv.
Vædderen indledte forårets energiske fornyelse, mens Krebsen nu indleder med den subjektive og følelsesbetonede fremdrift.
Dette er en tid til intuition og fornemmelser. Hvis man er følelsesmæssigt trygt, vil man handle ud fra mavefornemmelsen og vide, at det er det rigtige! Den næste måned er ikke til afstandstagen og intellektualisering, den er til oplevelser uden filter og umiddelbare reaktioner.

Nymåne i Tvillingen, 13. juni 2018

I aften er det nymåne i Tvillingen. På trods af Tvillingens mentale skarphed er der en del forvirring disse dage. Månen og Solen skaber sammen en spænding til Neptun og Chiron, og Merkur, som lige er gået i Krebsen, er i forbindelse til Saturn og Uranus.

Det tyder på masser af tanker, som er farvet af personlige følelser og muligvis en udefinérbar usikkerhed. Man kan være meget sårbar overfor indtryk, f.eks. gennem nyheder, film eller tv, som kan vække skjult frygt eller ubehagelige minder. Det er ikke en god idé at se en horrorfilm denne uge!

Hellere bruge Merkur indflydelse fra Krebsen til at dyrke dem, man elsker, skabe tryghed og nydelse og få snakket om følelser med hinanden.

Et par timer efter nymånen går Venus ind i Løven, som er en dejlig position! Dette understreger den nydelse man kan få gennem andres selskab. Det fordrer åbenhed, sjov og kreativitet den næste måned.

Kanye Wests fødselshoroskop

På Instagram og Facebook spurgte jeg fornyligt om, der var nogle yndlings celebrities, som mine følgere gerne ville høre en læsning af. Jeg trak lod mellem forslagene, og endte med Kanye West – en Tvilling med Krebse-ascendant, som ikke altid har helt styr på det, han siger!

Se hele læsningen her:

Din guddommelige inspiration

Hvad er dine medfødte talenter? Muse-asteroiderne er et spændende tillæg til planeterne i fødselshoroskopet, fordi de kan indikere en bestemt “guddommelig” inspiration, hvis de står i konjunktion med (ved siden af) vigtige planeter eller akser (f.eks. ascendenten) i dit horoskop.

Min mest fremtrædende er Thalia, musen for komedie, som er i konjunktion med Solen – haha, det er hende på billedet. Og Urania, musen for astrologi og astronomi, på min familie-akse – og det må være fordi min far også arbejdede som astrolog og jeg har arvet interessen/evnen fra ham.

astro.com/horoskop/dk kan du taste asteroidernes numre ind nederst på siden ved “Udvidet horoskopvalg” og se, hvor de står i dit fødselshoroskop. Her er de:

Melpomene, musen for tragisk historiefortælling: 18

Calliope, musen for episk poesi: 22

Thalia, musen for komedie: 23

Euterpe, musen for musik: 27

Urania, musen for astrologi og astronomi: 30

Polyhymnia, musen for mime, meditation, landbrug og retorik: 33

Erato, musen for kærlighedspoesi: 62  

Terpsichore, musen for dans: 81

Clio, musen for historie: 84

 

Solens rejse i dit horoskop

Kender du, at du altid har nogenlunde samme følelser på bestemte tidspunkter af året? F.eks. travl i juli, zen i september?

Astrologisk er der en meget simpel grund til dette! Solen er nemlig ca. hver måned i transit i et nyt af dine huse i fødselshoroskopet, og husene beskriver forskellige områder af dit liv. Hvis du kender din ascendant, som er starten på 1. hus, er det nemt at finde ud af, hvilket område af dit liv Solen nu lyser op og giver ekstra fokus.

F.eks. hvis din ascendant er Vædder, er Solen nu i transit i dit 3. hus, fordi Tvillingen er 3. tegn efter Vædderen. I så fald vil du hvert år, når Solen er i Tvillingen, være udadvendt, have lyst til at møde venner og naboer til hygge og snak, og muligvis have fokus på dine søskende.

P.S. Her i Norden kan der være meget ulige husstørrelser i fødselshoroskoper, især hvis man er født ved midvinter eller midsommer, hvor nat og dag slet ikke er lige lange. Tjek evt. dit horoskop på astro.com

Din uimodståelige modsætning

Pride & Prejudice (2005)

De fleste kender ascendanten, som er et afgørende punkt for hvordan vi opfatter os selv og præsenterer os selv overfor andre. Ascendanten er en meget naturlig energi for os – det er vores autopilot. Alle vi møder med Solen eller ascendanten i samme tegn som vores ascendant har vi en umiddelbar sympati for, og vi føler, at vi kender dem.

Så hvad med tegnet overfor vores ascendant? Dette repræsenterer den type, som er din naturlige modsætning. Det, som IKKE falder en naturligt, men som man derfor både beundrer og føler sig truet af i andre. Her er en helt anden form for energi – som kan være både konfliktfyldt og uimodståeligt tiltrækkende.

Denne modsætning hedder descendanten, og er starten på 7. hus, som traditionelt står for ægtefæller, arbejdspartnere og synlige fjender. Tegnet, der står her i fødselshoroskopet, har man ofte svært ved at integrere i sig selv, og man projekterer det derfor over på andre.

I et kærlighedsforhold med dette tegn, kan man derfor, gennem partneren, føle sig fuldendt. Man lærer at elske den undertrykte side af en selv gennem partneren.

I arbejdsforhold vil en partner med dette tegn perfekt supplere dine evner, og man føler sig som et fuldendt team.

Så er der selvfølgelig også siden af dette tegn, som man synes er mega irriterende, fordi de gør alting lige modsat en selv. Det er den synlige fjende, fordi man med det samme ser, at dette er en konkurrent, der faktisk indeholder noget, som man selv ikke er så god til.

Det sker selvfølgelig, at man både mærker konkurrence og irritation,  sammen med uimodståelige romantisk eller seksuel tiltrækning – og så har man en klassisk kærlighedshistorie. 😉

Hvis du kender din ascendant, er din descendant altid det modsatte tegn på dyrecirklen. F.eks. hvis din ascendant er Vandmand, er din descendant Løve, som i dette eksempel:

Hvilket tegn står på din descendant, og hvordan har du det med dem?