Merkur retrograd – explained!

via GIPHY

Merkur går retrograd 3 gange om året i omkring 3 uger af gangen. Det er nok den mest kendte transit overhovedet, og den får skylden for rigtig meget bøvl!

Den populære definition af Merkur retrograd er at kommunikation går galt, man ser ikke ens egne bevæggrunde klart, man må ikke underskrive noget og der er problemer med teknik. Overordnet er idéen, at der er en slags tåge omkring al kommunikation (som Merkur hersker).

Det, der nok overrasker mange, er at Merkur faktisk har en stærkere indflydelse under retrograden, ikke svagere. Merkur er nærmere Jorden, når den er retrograd, og som en supermåne, burde Merkur altså trække i os mere og ikke mindre ved retrograd.

Forklaringen på hvorfor man kan mærke forvirring eller uklarhed er, at Merkurs energi faktisk så stærk, at den er svær at bruge objektivt. Man er intensivt, subjektivt og intimt involveret med Merkurs indflydelse, men man kan af den grund have svært ved at finde det større perspektiv.

Det kan være interessant at se på personer, som er født under en retrograd (det er ca. 20% af os) for at få mere indsigt i hvordan dette skal tolkes. Man kan have haft udfordringer med at udtrykke sig selv – særligt i barndommen og ungdommen – fordi man ikke så let kan sætte sig i andres sted. Det kan kræve en større indsats at mestre end for andre. Derimod er ens tanker og ord dybtfølte og man er altid autentisk overfor sig selv. Udtrykket kan derfor være meget individuelt, unikt, men også velovervejet, fordi man har lært, at man skal holde tungen lige i munden. Af denne grund er der faktisk mange succesfulde forfattere og andre kreative, som er født med Merkur retro; deres udtryk er unikt og det kombineres med en arbejdsmoral omkring kommunikation. Eksempler på personer der er født med Merkur i retrograd: Dostoyevsky, Margaret Atwood, Vladimir Nabokov, Samuel Beckett, Gabriel Garcia Marquez, DH Lawrence, Michael Jackson, Lady Gaga, Steve Jobs!

Når Merkur er i retrograd, som den er nu, kan vi alle udnytte energien ved at bruge ord til at udtrykke os subjektivt, kreativt og instinktivt. Det er derfor en fantastisk tid til at mærke efter, brainstorme, tænke ude af boksen og søge inspiration!

2 Replies to “Merkur retrograd – explained!”

  1. Hvad risikerer man ved at underskrive noget? Interessant nok har jeg fået to kontrakter til underskrift i dag. Den ene på noget, der har været i gang længe, den anden på et spontankøb 😀

    1. Reglen er, at hvis idéen/konceptet for det, man underskriver er ”født” før Merkur gik retro, så vil selve datoen for underskriften ikke have betydning på lang sigt. Hvis alt fra idé til binding sker under en retrograd, vil der være chance for, at noget ændrer sig når Merkur går direkte. Måske købte du noget andet, end du forventede?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *