Neptun og det magiske liv

Edmund Dulac

Der er generelt ikke særlig meget plads i samfundet til det, som Neptun står for: universel kærlighed, ego-opløsning, spiritualitet, inspiration, magi. Men ser det ikke ud til, at der er et skift på vej? Hele 2018 har kollektivt været præget af de smukkeste Neptun-Jupiter aspekter, der tyder på en større favnelse af de egenskaber, som normalt henvises til dem, der på en eller anden måde står udenfor det etablerede samfund: de drømmere, der ikke fungerer efter normen.

Det sørgelige er, at en stærk Neptun indflydelse som afvises, kan finde dens laveste udtryk gennem alkoholisme, stofmisbrug, depression, isolation, paranoia og angst. Og vores samfund afviser desværre oftest Neptuns egenskaber.

Hvis en Neptun-præget person f.eks. sidder i dagpengesystemet, mærker denne at der, fra samfundets side, KUN ligger værdi i indtjening, hvilket er det MODSATTE af det, der nærer Neptun. Neptun er sjæl, ikke det materielle. Placeringen af Neptun i fødselshoroskopet siger noget om, hvad der nærer sjælen. Dette gør den muligvis til en af de mindst anerkendte energier i fødselshoroskopet fra samfundets perspektiv – især nu hvor kirken næsten ingen plads har.

Vi lærer alle fra barndommen af at dyrke andre sider af vores grundlæggende personlighed, navnlig Saturn (ansvar og arbejdsmoral), Merkur (kommunikation og formidling), Uranus (IT og innovation), og det er derfor sandsynligt at vi kollektivt oplever mere og mere ubalance. Fødselshoroskopet illustrerer ALT det vi indeholder, og en tilværelse i harmoni, er en der inddrager alle sider af horoskopet.

Jeg kom til at tænke på det igen, da jeg læste Linea Maja Ernsts artikel “Et liv med magisk tænkning” i Weekendavisen og også under sidste uges session med Oskar Fehlauer, som blev optaget til DR K. En kraftfuld Neptun har et ry for at fjerne en helt fra den fysiske virkelighed – som om det er enten eller – men alle kan dyrke deres egen version af Neptuns magi med henblik på, ikke at forsvinde, men at infiltrere det magiske/spirituelle i ens konkrete og fysiske virkelighed.

Jeg har f.eks. en stærk Neptun i mit fødselshoroskop, og jeg brugte den i mange år ved at se film og drikke mig fuld. Film og alkohol er to af de generelt accepterede måder, som man kan aktivere Neptun på. Begge dele er noget, som man, for det meste, dyrker i ens fritid – en alternativ virkelighed for enden af en arbejdsdag i den virkelige verden.

Nu da jeg dyrker min Neptun gennem mit arbejde, og jeg kan dele dens værdi med ligesindede, føler jeg mig som et meget mere HELT menneske. Det viser sig, at det faktisk var det mest fornuftige at tro på magien.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *