Solen i Jomfruen

Solen er i Jomfruen! Her ved slutningen af Mars retro bliver det dejligt med et energiskift, som er meget fornuftigt og konstruktivt. Vi er næsten klar til at tage styringen tilbage. Den næste måned lægger op til at få styr på tingene – en rolig, fornuftig og befriende objektiv tid.

Jomfruen er forbundet til jorden og naturen – til vores fysiske virkelighed. Jomfruen står overfor fisken på dyrecirklen og har derfor en skjult bevidsthed om det kosmiske kaos, som fisken kan stå for. Jomfruen møder derfor verden velvidende om, at der findes ustyrlige kræfter, men dette inspirerer den til at skabe orden. 

Jomfruen søger ikke personlig hæder som løven, dens største tilfredsstillelse er det gode resultat – den gode høst, den sunde krop, den velfungerende hverdag. Jomfruen har ofte hænderne i mange delvist intuitive fag som helbred, skrivekunst, design og den formår at systematisere det, som mange tegn ikke har overblikket til.

Jeg møder rigtig mange jomfruer hvis naturlige habitat er helsebutikken. De går op i ernæring, hverdagens lindrende ritualer og jordnær æstetik. Der ligger bestemt lidt “naturheks” i tegnet. En viskvinde/-mand, som har studeret vores forunderlige jord og som har fundet konkrete løsninger gennem tålmodig indsamling.

Danmarks mest kendte heks, Dannie Druehyld, har Månen i Jomfruen – jomfruens tilgang er altså naturlig for hende. Hildegard von Bingen, en nonne der levede i 1100-tallet, var spirituel, men samlede også erfaringer om urters helbredende kræfter, og hun anses som naturvidenskabens grundlægger i Tyskland – et smukt eksempel på en, der brugte jomfru-fisk aksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *