Skytten

Solen er nu i Skytten!

Skyttens tegn tager hul på dyrecirklens sidste fire tegn (Skytte, Stenbuk, Vandmand, Fisk), som alle har bevæget sig udover det subjektive (Vædder, Tyr, Tvilling, Krebs), subjektet i relation til andre (Løve, Jomfru, Vægt, Skorpion), og som nu ser sig selv i forhold til samfundet. 

Skytten er et ildtegn, så selvfølgelig er den viljestærk og passioneret, men den har en bredere horisont end Vædderen og Løven. Der er en tørst efter viden, fordi Skytten vil forstå, hvordan menneskeheden “hænger sammen”. Dette kommer ofte til udtryk i kulturstudier med filosofisk og religiøs kant. Det er dog usandsynligt, at Skytten binder sig til én trosretning eller ideologi – den vil opleve dem alle for til sidst måske at finde SANDHEDEN. 

Skytten er notorisk svær at få til at binde sig til noget – om det er et forhold, et job eller endda en middagsaftale – og det er fordi Skytten hader at udelukke noget andet, før den har fundet det, den søger efter. Hvis Skytten endelig finder sit svar på livets mysterie, kan den dog godt have tendens til at ville omvende andre. 

Når det er sagt, er Skytten næsten altid en charmerende og meget attraktiv personlighed, som andre flokker omkring. Der er fysisk energi, legesyghed, optimisme og en helt naturlig selvtillid. Andre mere forsigtige tegn vil undre sig over den måde Skytten kaster sig ud i det ene eventyr efter det andet – uden frygt! I virkeligheden frygter Skytten kun snævre rammer og stilstand, for horisonten holder nok aldrig op med at kalde. 

Jane Eyre og Brontës horoskop

Det er så vildt, hvad der kommer frem, når man ser på en kunstners fødselshoroskop ved siden af deres kunst! I går genså jeg Jane Eyre fra 2011, og jeg må lige dele hvad jeg fandt i Charlotte Brontës horoskop!

Så Brontë skrev historien om Jane Eyre i 1847. Den handler om en beskeden og fornuftig pige, som bliver ansat på gotiske Thornfield Hall, hvor hun forelsker sig i herren-i-huset, Rochester, som desværre allerede har en sindssyg hustru på loftet (spoiler! ?).

Feministisk litteraturkritik ser populært den sindssyge hustru som Jane Eyres egen utæmmede seksualitet – den side, som mænd helst så gemt væk – i hvert fald da bogen blev skrevet.

Set med de briller, er det helt vildt spændende, at Brontës ascendant – den side hun trygt viste verden – står i Jomfruen. Karakteren Jane Eyre er umiddelbart så arketypisk jomfru, som man kan blive: beskeden, jordnær, praktisk og tjenstvillig. Den grå spurv, som Rochester beskriver hende – men med skjulte røde fjer!

Det er nemlig rigtig spændende at se på Brontës 7. hus, som er det område af horoskopet, som man har svært ved at forene med ens selvbillede – det er de egenskaber, som man tit projekterer over på andre. Her har Brontë bl.a. Venus i Vædderen! Så ja, hendes feminitet (og kunstneriske udtryk) var viljestærk, dybt selvstændig, passioneret og spontan – ikke så lidt uacceptabel for en kvinde i 1847!

Tydeligvis brugte Charlotte Brontë denne side – hun må have været en modig, viljestærk kvinde, som brød med kvindebilledet i hendes tid – og alle de egenskaber går igen i karakteren Jane Eyre – men der var måske alligevel noget af den “maskuline” passion fra Venus i Vædderen, som blev projekteret over på en karakter, som var så uacceptabel, at hun måtte gemmes væk på loftet. Ej så spændende!

Den første Saturn runde

Der er rigtig mange af mine klienter, som nu oplever deres første Saturn runde, hvor Saturn vender tilbage til, hvor den stod ved fødselstidspunktet. Det er groft sagt alle jer født i slut 1988, hele 1989, hele 1990 og start 1991, som nu er påvirket.

Dette er en indflydelse på ca. 2 1/2 år, hvor du har muligheden for virkelig at favne, den du er og hvad du kan, men det er også en udfordrende tid.

Saturn repræsenterer autoriteter, regler og konkret manifestering af ens evner i verden. Ved den første runde bliver man tit bedt om at ændre forholdet til barndommens og ungdommens autoriteter såsom forældre, lærere og staten. Man ser pludselig meget klart, at man selv må tage ansvaret for sit liv.
Dette starter ofte som en følelse af ensomhed og at man er ude, hvor man ikke kan bunde. Derefter mærker man stolthed over, hvad man faktisk har opnået på egen hånd, og til sidst en større ro omkring ens evner og værd. Disse år markerer næsten altid en milepæl i livet, som lægger fundamentet for meget af ens livs (ydre) succes.

Hvis der er nogen af mine læsere, som er i gang med denne proces, men føler sig alene med det, kan jeg hjælpe med at konkretisere hvad dine udfordringer er, og hvordan du mest konstruktivt kan bruge denne tid.

Solen i Skorpionen

Skorpionens måned fra oktober til november er en tid, hvor naturen er i forfald og mørket vokser. Skorpionens tegn er måske derfor meget bevidst om, at noget må dø, for at nyt kan fødes.

Hersket af Pluto – symboliseret af Fugl Fønix, der genopstår af asken – er skorpionen interesseret i at se, hvad der sker *på den anden side* af sammenbruddet. Skorpionen kan derfor gennemgå mange tranformationer i løbet af livet, hvor den modigt forkaster alt det, som er blevet forældet og holder den tilbage. Mars var skorpionens ældgamle hersker, hvilket siger noget om skorpionens mod og viljestyrke.

I praksis gør det skorpionen interesseret i psykologi og i at gennemskue den menneskelige oplevelse – især ekstremerne eller “yderpunkterne” i et liv. Det overfladiske og hverdagsagtige interesserer derfor ikke skorpionen særlig meget – der er brug for spænding og undtagelsestilstande – hvilket også sagtens kan ske på det intellektuelle plan.

Karakteren Sherlock Holmes kan siges at illustrere skorpionens interesse og forståelse for psykologi og mysterier. Man kan ofte ikke holde noget skjult for en skorpion, der med røntgenøjne gennemskuer alle menneskets svagheder og overlevelsesmekanismer.
Der er også tit en interesse i det okkulte – gamle magiske ritualer, som i deres symbolisme gav mennesker mening og forståelse for livets cyklus.

Skorpioner gør ikke nødvendigvis meget væsen af sig udadtil. De er private mennesker, som ikke ser meget pointe i at skilte med deres (dybe) følelser – men sæt en skorpion i en situation, hvor de skal guide andre gennem et af livets afgørende øjeblikke – om det er som psykolog, socialrådgiver, jordemoder, forfatter, præst eller måske skuespiller – se så hvor passionerede og tapre de er!

Solen i Vægten

Solen er gået i Vægten og dag og nat er lige lange. Vægten markerer begyndelsen på den anden halvdel af året, hvor fokus flytter sig fra det rent subjektive til subjektet i relation til andre. Dette er noget, som alle kan mærke – det er som om, at overblikket bliver lidt større.

Da vægten er det første tegn i dyrecirklens anden halvdel, repræsenterer det den første og simpleste relation: du og jeg.
Som med alle tegn har vægten implicit en bevidsthed om dets modsætning – i dette tilfælde vædderen. Mens vædderen har nok i dens rene individualisme, forstår vægten først virkelig sig selv gennem samtale med en anden. Vægten ser hvordan vædderens selvstændighed kan føre til ensomhed, og det frygter den, fordi den føler sig helt ude at flyve uden en andens stabiliserende input.

Da vægten er et lufttegn, interesserer den sig for mennesker på et mere teoretisk og objektivt plan end f.eks. et vandtegn. Vægten er derfor ofte en mester indenfor human sciences – der kan være teorisering, kategorisering og analysering af menneskers opførsel og forhold til hinanden. Om det er vægtens arbejde eller ej, vil mennesker og deres forhold være en grundlæggende interesse, som driver vægten frem i verden. Denne interesse kan også forbindes til vægtens interesse for kunst, idet kunsten er et udtryk for kunstnerens relation til verden.

Fordi Vægten er dygtig til at sætte sig i andres sted, er den god til at forstå, hvad der tiltrækker og forfører andre. Vægten har af denne grund også talent for at skabe en harmonisk og tiltalende stemning gennem æstetik, som virker meget lindrende for andre.

Vægten er dog et kardinaltegn (ledertegn), så viljestyrken er i vægten, som den også er i vædderen, og man skal være forberedt på, at vægten ikke bare bøjer sig for ens vilje – især ikke hvis noget er uretfærdigt! Den har brug for andres input ja, men sidder absolut selv ved roret.

Solen i Jomfruen

Solen er i Jomfruen! Her ved slutningen af Mars retro bliver det dejligt med et energiskift, som er meget fornuftigt og konstruktivt. Vi er næsten klar til at tage styringen tilbage. Den næste måned lægger op til at få styr på tingene – en rolig, fornuftig og befriende objektiv tid.

Jomfruen er forbundet til jorden og naturen – til vores fysiske virkelighed. Jomfruen står overfor fisken på dyrecirklen og har derfor en skjult bevidsthed om det kosmiske kaos, som fisken kan stå for. Jomfruen møder derfor verden velvidende om, at der findes ustyrlige kræfter, men dette inspirerer den til at skabe orden. 

Jomfruen søger ikke personlig hæder som løven, dens største tilfredsstillelse er det gode resultat – den gode høst, den sunde krop, den velfungerende hverdag. Jomfruen har ofte hænderne i mange delvist intuitive fag som helbred, skrivekunst, design og den formår at systematisere det, som mange tegn ikke har overblikket til.

Jeg møder rigtig mange jomfruer hvis naturlige habitat er helsebutikken. De går op i ernæring, hverdagens lindrende ritualer og jordnær æstetik. Der ligger bestemt lidt “naturheks” i tegnet. En viskvinde/-mand, som har studeret vores forunderlige jord og som har fundet konkrete løsninger gennem tålmodig indsamling.

Danmarks mest kendte heks, Dannie Druehyld, har Månen i Jomfruen – jomfruens tilgang er altså naturlig for hende. Hildegard von Bingen, en nonne der levede i 1100-tallet, var spirituel, men samlede også erfaringer om urters helbredende kræfter, og hun anses som naturvidenskabens grundlægger i Tyskland – et smukt eksempel på en, der brugte jomfru-fisk aksen.

Eros og tiltrækning

Sommarnattens leende (1955)

Eros er en asteroide navngivet efter den græske gud, som symboliserer seksuel tiltrækning og blind forelskelse.

Når man ser på en persons seksuelle natur i astrologi er det først Mars, Venus og Månen, man kigger på, men Eros giver et ekstra indblik. Der hvor Eros står i fødselshoroskopet fortæller om de træk, som man meget umiddelbart finder erotisk stimulerende. Det er hovedløs forelskelse, som ikke kan adskilles fra seksuel tiltrækning, og som ikke nødvendigvis fortæller noget som helst om forholdet er holdbart. Man er selvfølgelig heldig hvis Eros aktiveres i et forhold, hvor andre mere længerevarende aspekter er til stede – det tyder nemlig på, at flammen aldrig dør.

Så hvis din Eros f.eks. står i Vædderen synes du at energi, viljestyrke og et sundt ego er helt uimodståeligt osv.

Du finder din Eros ved at gå til Astrodienst og taste nr. 433 ind ved “Manuel indtastning” nederst på siden “Udvidet horoskopvalg”. Man indtaster ens fødselsoplysninger foroven.

 

Neptun og det magiske liv

Edmund Dulac

Der er generelt ikke særlig meget plads i samfundet til det, som Neptun står for: universel kærlighed, ego-opløsning, spiritualitet, inspiration, magi. Men ser det ikke ud til, at der er et skift på vej? Hele 2018 har kollektivt været præget af de smukkeste Neptun-Jupiter aspekter, der tyder på en større favnelse af de egenskaber, som normalt henvises til dem, der på en eller anden måde står udenfor det etablerede samfund: de drømmere, der ikke fungerer efter normen.

Det sørgelige er, at en stærk Neptun indflydelse som afvises, kan finde dens laveste udtryk gennem alkoholisme, stofmisbrug, depression, isolation, paranoia og angst. Og vores samfund afviser desværre oftest Neptuns egenskaber.

Hvis en Neptun-præget person f.eks. sidder i dagpengesystemet, mærker denne at der, fra samfundets side, KUN ligger værdi i indtjening, hvilket er det MODSATTE af det, der nærer Neptun. Neptun er sjæl, ikke det materielle. Placeringen af Neptun i fødselshoroskopet siger noget om, hvad der nærer sjælen. Dette gør den muligvis til en af de mindst anerkendte energier i fødselshoroskopet fra samfundets perspektiv – især nu hvor kirken næsten ingen plads har.

Vi lærer alle fra barndommen af at dyrke andre sider af vores grundlæggende personlighed, navnlig Saturn (ansvar og arbejdsmoral), Merkur (kommunikation og formidling), Uranus (IT og innovation), og det er derfor sandsynligt at vi kollektivt oplever mere og mere ubalance. Fødselshoroskopet illustrerer ALT det vi indeholder, og en tilværelse i harmoni, er en der inddrager alle sider af horoskopet.

Jeg kom til at tænke på det igen, da jeg læste Linea Maja Ernsts artikel “Et liv med magisk tænkning” i Weekendavisen og også under sidste uges session med Oskar Fehlauer, som blev optaget til DR K. En kraftfuld Neptun har et ry for at fjerne en helt fra den fysiske virkelighed – som om det er enten eller – men alle kan dyrke deres egen version af Neptuns magi med henblik på, ikke at forsvinde, men at infiltrere det magiske/spirituelle i ens konkrete og fysiske virkelighed.

Jeg har f.eks. en stærk Neptun i mit fødselshoroskop, og jeg brugte den i mange år ved at se film og drikke mig fuld. Film og alkohol er to af de generelt accepterede måder, som man kan aktivere Neptun på. Begge dele er noget, som man, for det meste, dyrker i ens fritid – en alternativ virkelighed for enden af en arbejdsdag i den virkelige verden.

Nu da jeg dyrker min Neptun gennem mit arbejde, og jeg kan dele dens værdi med ligesindede, føler jeg mig som et meget mere HELT menneske. Det viser sig, at det faktisk var det mest fornuftige at tro på magien.

 

Sommersolhverv og Sol i Krebs

I dag kl. 12.07 er det præcist sommersolhverv og Solen går samtidigt i Krebsen.
Dette er en af årets fire milepæle, hvor der begynder en ny slags fremdrift.
De fire elementers kardinaltegn (ledertegn) indleder alle et nyt kapitel i årets gang: Vædderen forårsjævndøgn, Krebsen sommersolhverv, Vægten efterårsjævndøgn og Stenbukken vintersolhverv.
Vædderen indledte forårets energiske fornyelse, mens Krebsen nu indleder med den subjektive og følelsesbetonede fremdrift.
Dette er en tid til intuition og fornemmelser. Hvis man er følelsesmæssigt trygt, vil man handle ud fra mavefornemmelsen og vide, at det er det rigtige! Den næste måned er ikke til afstandstagen og intellektualisering, den er til oplevelser uden filter og umiddelbare reaktioner.

Din guddommelige inspiration

Hvad er dine medfødte talenter? Muse-asteroiderne er et spændende tillæg til planeterne i fødselshoroskopet, fordi de kan indikere en bestemt “guddommelig” inspiration, hvis de står i konjunktion med (ved siden af) vigtige planeter eller akser (f.eks. ascendenten) i dit horoskop.

Min mest fremtrædende er Thalia, musen for komedie, som er i konjunktion med Solen – haha, det er hende på billedet. Og Urania, musen for astrologi og astronomi, på min familie-akse – og det må være fordi min far også arbejdede som astrolog og jeg har arvet interessen/evnen fra ham.

astro.com/horoskop/dk kan du taste asteroidernes numre ind nederst på siden ved “Udvidet horoskopvalg” og se, hvor de står i dit fødselshoroskop. Her er de:

Melpomene, musen for tragisk historiefortælling: 18

Calliope, musen for episk poesi: 22

Thalia, musen for komedie: 23

Euterpe, musen for musik: 27

Urania, musen for astrologi og astronomi: 30

Polyhymnia, musen for mime, meditation, landbrug og retorik: 33

Erato, musen for kærlighedspoesi: 62  

Terpsichore, musen for dans: 81

Clio, musen for historie: 84