Skytte

Element: Ild
Modalitet: Bevægelig (fleksibel)
Hersker: Jupiter
Associeret hus: 9.

Skytten er dyrecirklens sidste ildtegn, så selvom den selvfølgelig er viljestærk og passioneret, har den en bredere horisont end vædderen og løven. Skytten ser sig selv i forhold til samfundet og tørster efter viden, fordi den vil forstå, hvordan menneskeheden “hænger sammen”. Dette kommer ofte til udtryk i kulturstudier med filosofisk og religiøs kant. Det er dog usandsynligt, at skytten binder sig til én trosretning eller ideologi – den vil opleve dem alle for til sidst måske at finde SANDHEDEN.

Skytten er notorisk svær at få til at binde sig til noget – om det er et forhold, et job eller endda en middagsaftale – og det er fordi skytten hader at udelukke noget andet, før den har fundet det, den søger efter. Hvis skytten endelig finder sit svar på livets mysterie, kan den dog godt have tendens til at ville omvende andre.

Når det er sagt, er skytten næsten altid en charmerende og meget attraktiv personlighed, som andre flokkes omkring. Der er fysisk energi, legesyghed, optimisme og en helt naturlig selvtillid. Andre mere forsigtige tegn vil undre sig over den måde skytten kaster sig ud i det ene eventyr efter det andet – uden frygt! I virkeligheden frygter skytten kun snævre rammer og stilstand, for horisonten holder nok aldrig op med at kalde.