Vædder

Element: Ild
Modalitet: Kardinal (ledertegn)
Herskerplanet: Mars
Associeret hus: 1.

Når Solen går i vædderen er det det astrologiske nytår, hvor forårets energi bryder frem sammen med dyrecirklens første tegn. Vædderen symboliserer derfor mere end noget andet tegn begyndelser – og viljen til at skabe dem.

Dette er igangsætteren, som har et fantastisk effektivt indre kompas. Vædderen er aldrig i tvivl (i modsætning til vægten), og dens sikkerhed inspirerer ofte andre til at følge den. At vædderen tit ender i lederpositioner er dog ikke nødvendigvis dens hensigt. Dens egentlige mission er at få friheden til at følge sin egen vej.

Vædderens måske største styrke OG svaghed er, at den er ude af stand til at beskæftige sig med noget, som den ikke brænder for. Dette betyder, at den ofte har svært ved at færdiggøre noget, når passionen er forsvundet, og til gengæld får den ting gjort på dobbelt tid, hvis hjertet er med.

Vædderen spilder aldrig andres tid ved ikke at være sandfærdig – man ved altid hvor den står! Selvom den sagtens kan tage en konflikt, er det sjældent nødvendigt, fordi de fleste afvæbnes af dens livsglade ærlighed.