Stenbuk

Element: Jord
Modalitet: Kardinal (ledertegn)
Hersker: Saturn
Associeret hus: 10.

Stenbukken er det sidste jordtegn på dyrecirklen og derfor det, som er mest interesseret i, hvordan man integrerer med det bredere samfund.
Det første jordtegn, tyren, tager udgangspunkt i sin krop, i sansernes verden, jomfruen er det mere bevidste og effektive individ, og stenbukken – til sidst – definerer sig selv gennem den anerkendelse, som den får udefra.

Stenbukke virker ofte som “gamle sjæle”, som helt fra starten af deres liv synes at være bevidste om, at man må arbejde hårdt for at blive en succes i livet. Stenbukken som ung vil søge at forstå præcis, hvad “reglerne” er og kan være meget autoritetstro.

Især efter 30-års-alderen begynder stenbukken at slappe mere af – at hvile mere i sig selv – og se at den selv er blevet en autoritet. Når dette sker, kan den opdage, hvor meget kraft den har til at manifestere ønsker i verden. Det kan næsten virke magisk, law-of-attraction-agtigt for andre, og der er nok elementer af det, men mest af alt er stenbukken mester til at få forstå den fysiske virkelighed – hvad rammerne er, og hvordan man skaber guld, tilsyneladende, ud af ingenting.