Tvilling

Element: Luft
Modalitet: Bevægelig (fleksibel)
Hersker: Merkur
Associeret hus: 3.

Tvillingen er det første lufttegn på dyrecirklen, så det repræsenterer derfor det mest umiddelbare forhold mellem ego og intellekt (som er lufttegnenes domæne). Dette giver den en næsten uskyldig og meget upartisk attitude til information og andre mennesker.

Den dømmer sjældent, men møder verden med en ungdommelig nysgerrighed, som synes umættelig. Den er altid villig til at prøve noget nyt, altid villig til at lære og møde nye mennesker. Men denne indstilling kan også gøre den lidt ufokuseret, når nyhedsværdien forsvinder.

Tvillingen beskrives godt med ordsproget: “jack of all trades, master of none” – den kan masser forskellige ting, men er mindre god til at gå i dybden. Dette gør dog en tvilling til en enormt praktisk og velinformeret person, som altid synes at kunne eller vide lige det, man har brug for.

Den er hersket af planeten Merkur, som er opkaldt efter det guddommelige sendebud. På samme måde er det naturligt for tvillingen at bringe noget fra et sted til et andet – dette gælder især, når det handler om idéer, viden eller tendenser, som skal videregives. Og tvillingen er næsten altid den første som opsnapper noget!