Vigtige datoer 2024

Overblik

2024 er præget af stærk innovativ energi, der befrier os fra de sidste mange års bevidsthed om forhindringer og tunge ansvar. Nøglen ligger i at se ens udfordringer fra helt nye vinkler, at vende det hele på hovedet for at se andre veje.

Hjælp til fornyelsen kommer fra inspirerende fællesskaber og at finde venner, der favner dig autentisk. I løbet af foråret tager den sociale, udadvendte energi til, især fra maj, hvor Jupiter går i tvillingen.

I august-september er der nye begyndelser, der starter forsigtigt, men som nok viser sig at være langtidsholdbare.

Fra oktober er der lidt mere reflektion og langsommere fremgang end i forår-sensommer. Der er voksende indre styrke og mere fokus på at skabe harmoniske forhold. Det indre og personlige kommer i fokus.

Vigtige datoer

Pluto i vandbæreren 21. januar

Vi træder ind i den nye vandbærer æra, som med undtagelse af et sidste kig i stenbukken fra september-november varer indtil 2044! Denne æra er nytænkende, medmenneskelig og fremtidsorienteret.

Merkur retrograd i vædderen 2. april-25. april (skygge 18.marts-13.maj)

Mellem 15-27 grader i vædderen. En tid til reflektion. Temaerne er dine passioner og ret til frihed. Det er ikke den bedste tid at træffe store beslutninger, da man ikke ser alting klart. Også i skygge-perioden før og efter retrograden er man ikke så effektiv som normalt.

Jupiter konjunktion Uranus 20. april

Ved 21 grader i tyren, og det påvirker hele april. Dette sker kun hver 14. år og markerer en ny, modig og innovativ begyndelse. Ikke engang Merkur retrograd kan dæmpe denne fantastiske energi, men det kan betyde, at man først handler på den nye inspiration fra maj.

Jupiter i tvillingen 26. maj 2024 – 9. juni 2025

Ekspansion indenfor kommunikation, læring, netværk og venskaber. Dette betyder også et år med succes og fremgang for lufttegn, og især tvillinger.

Merkur retrograd i jomfruen/løven 5. august – 28.august (skygge 17. juli – 12.september)

Mellem 21 grader i løven og 4 grader i jomfruen. En tid til reflektion, pause og tilbageblik. Temaerne er din skaberkraft og ressourcer. Det er ikke den bedste tid at træffe store beslutninger, da man ikke ser alting klart. Også i skygge-perioden før og efter retrograden er man ikke så effektiv som normalt.

Mars konjunktion Jupiter 14. august

Der er optimisme, handlekraft og fysisk energi, men man er også klar over realiteterne. Noget nyt starter, men begyndelsen kan være langsom.

Jupiter kvadrat Saturn 19. august

Dette præger hele måneden. Hvis man har overdrevet noget, må man nu slå koldt vand i blodet. Man ser med fornuft på det, som er under ekspansion.

Pluto i stenbukken 2. september-19. november

Dette er Plutos sidste besøg i stenbukken i vores tidsalder, og markerer en endelig afrunding af temaerne omkring ansvar og traditioner, som har været i spil siden 2008.

Merkur retrograd i skytten 26. november-15. december (skygge 8. november – 3. januar)

Mellem 6-22 grader i skytten. En tid til reflektion, pause og tilbageblik. Temaerne er din livsfilosofi og frihedstrang. Det er ikke den bedste tid at træffe store beslutninger, da man ikke ser alting klart. Også i skygge-perioden før og efter retrograden er man ikke så effektiv som normalt.

Mars retrograd i krebsen/løven 7. december-24. februar (skygge 6. oktober – 2. maj)

Mellem 17. grader i krebsen og 6. grader i løven. Det understøtter indre arbejde, at blive klar over ens ægte passioner, og forhold til familie og omsorg: hvor meget giver jeg, hvor meget får jeg igen? Det er tid til indre styrketræning og også udforskning af din skabertrang og kreativitet. Det er ikke den bedste tid til uovervejet åben konflikt, da man ikke ser alting klart. Dette gælder i mindre grad i skyggeperioden.

Dit kommende år?

Disse beskrivelser er et udpluk af de største kollektive indflydelser i 2024. Hvis du vil høre, hvordan disse påvirker dig personligt i forhold til dit fødselshoroskop, kan jeg se på det for dig i den lange læsning. Hvis du vide mere om tidens astrologi i det daglige, kan du følge min Instagram her.