Hvad gør fuldmånen og nymånen ved os?

Der er mange myter om månens cyklus, især fuldmånen, som de fleste kender til, f.eks. varulve, galskab (lunacy), rastløshed, mange fødsler etc. Men hvad sker der faktisk, set ud fra astrologien?

Ved fuldmåne står Solen og Månen overfor hinanden, mens de står sammen ved nymåne. Det er derfor ikke tilfældigt hvilket stjernertegn fuldmånen og nymånen finder sted i – det er altid enten det samme eller det modsatte tegn, som Solen står i.

Fuldmånen

Den astrologiske energi ved fuldmåne drejer sig altså om et modsætningsforhold mellem Solen og Månen. Dette giver stærk dynamik, en dragen mod den anden og sandsynlighed for projektion af ens ønsker over på andre. Fuldmånen er derfor en ret social tid, hvor man ser potentiel fuldendelse gennem andre.

Der er mange, der taler om fuldmånen som en tid til færdiggørelse af projekter, og dette kan have at gøre med, at man føler sig draget mod at stå frem med det, man har barslet med alene. Man har brug for andres øjne. Det gør det også til en generelt meget spændende energi, hvor man vil ud med ting – og måske har svært ved at sove pga. alt det, man vil.

Den stærke energi omkring modsætningsforhold ved fuldmåne gør det til en tid, hvor man har lyst til at møde nye mennesker og tiltrække andre. Det kan understøtte teorien om, at kvinder der lever tæt med naturen får ægløsning ved fuldmåne og menstruation ved nymåne. Fuldmånen kan, i den forbindelse, ses som en frugtbar tid, hvor man søger at tiltrække en partner, der kan komplementere en. Det kunne også være en forklaring på, hvorfor det siges at mange børn bliver født ved fuldmåne: fordi det er præcis 40 uger fra den fuldmåne, hvor undfangelsen skete.

Nymånen

Nymånen er derimod en samlet energi, hvor man har nok i sig selv. Månen og Solen er forbundet, de farver hinanden og understøtter hinanden. Det er en tid, hvor man er meget autentisk og bevidst om sine følelser, og har mulighed for at få et overblik over hvad man ønsker, og hvordan man får det.

Det er derfor nymånen ofte bruges til at sætte intentioner for den næste månecyklus. Solen og Månen sammen symboliserer også fødsel af identitet gennem moderens omsorg, og der er derfor en uskyld, optimisme, men også sårbarhed. Det gør det en god tid til at trække sig lidt tilbage, eller kun tilbringe tid i trygt selskab.

Nymånens energi er også meget stærk, men manifesterer sig på det indre plan fremfor det ydre ved fuldmånen. Det gør, at man meget hellere deler oplevelserne omkring fuldmåne, mens nymånens opdagelser er mere private – men mindst lige så afgørende.