Hvilken månefase er du født under?

Man kan få halskæder med hvordan Månen så ud, da man blev født, og jeg kom til at tænke på, hvor meget det faktisk fortæller om en person – det er en meget afslørende halskæde! Også selvom man ikke ved noget om Månens eller Solens tegn.

Månens fase afhænger selvfølgelig af, hvordan den står i forhold til Solen. Er det halvmåne, står Månen i kvadrat til Solen, er det fuldmåne, står den i opposition og er det nymåne, står den i konjunktion. Da Månen repræsenterer følelser og instinkter og Solen ens bevidste identitet, er forholdet mellem disse to vigtigt for hvor nemt eller svært det er at være bevidst om vores følelsesmæssige behov.

Herunder har jeg skrevet lidt om, hvad det betyder at være født ved en bestemt månefase. Du kan finde din månefase på nettet ved at søge “Moon phase calendar” eller lign. og finde din fødselsdato. Aspektet er aktiv ca. en dag på hver side af den præcise fase – altså er du født dagen før eller efter nymåne, gælder denne beskrivelse stadigvæk. Falder du udenfor de nævnte faser, er forbindelsen mellem følelser og identitetsfølelse mere subtil, og en læsning af hele fødselshoroskopet vil uddybe det – og det gælder også de andre selvfølgelig!

Nymåne 0% synlighed

Når du er født ved nymåne, står din Sol og Måne i konjunktion. Dette betyder, at din identitet og personlige energi er uløseligt forbundet med dine instinkter og følelser. Du er god til at lytte til dig selv og dine behov, og det er nær umuligt at gøre noget, som ikke føles rigtigt. Det betyder også et stort behov for opladning – at kunne trække dig fra travlhed og indtryk for at drømme, fantasere og skabe.

Tiltagende/aftagende måne 25% og 75% synlighed

Månen står her enten i sekstil eller trigon aspekt til Solen, som begge er understøttende. Dette betyder, at du nemt og naturligt (uden at skulle arbejde for det) kan bruge dine instinkter som vejvisere. Du er god til at kombinere emotionel intelligens med logik, uden nødvendigvis at vide at du gør det. Af denne grund er du god til at træffe beslutninger, og nyder (og er god til) at være sammen med andre mennesker.

Første/sidste kvarter 50 % synlighed

Månen og Solen udfordrer hinanden her i et kvadrat-aspekt. Dine emotionelle behov passer ofte ikke med dit selvbillede, og du kan til tider forsøge at undertrykke dem – men det virker ikke! Du er nemlig bevidst om denne indre splittelse, og at favne den giver interesse i og evner indenfor selvudvikling, psykologi samt en stor indre visdom. Større indre ro og selvaccept kan komme gennem at hjælpe og vejlede andre, måske gennem dit arbejde.

Fuldmåne 100% synlighed

Måne står her i opposition med Solen, og repræsenterer et modsætningsforhold. Her er det også nemmere at forsøge at undertrykke følelserne, der ofte stritter i en helt anden retning, end det man føler, man burde være. Ved dette aspekt kommer man nemt til at svinge fra den ene yderlighed til den anden – ret ubevidst – og det er svært at træffe beslutninger og føle ro med den, man er. Løsningen her er at være social, at lære af andre og især at have en partner/gode venner, der støtter og udviser egenskaberne fra månetegnet. Her er der også evner indenfor vejledning, empati og kreativitet.