Saturn – bliv din egen autoritet

Til de af jer, der er bekendte med Saturn (Stenbukkens herskerplanet), ved I at denne planet har et lidt kedeligt ry i traditionel astrologi.

Der kan tit være frygt for at en Saturn-transit er en tid hvor der er ikke er plads til sjov, kun alvor, kun hårde lærestreger og at følge reglerne – ellers skal der nok være en autoritetsfigur, som slår en over nallerne.

Jeg prøver hele tiden at ryste disse negative fordomme af mig, men kan også selv blive bekymret for om Saturn nu tager spanskrøret frem. Da Saturn snart skifter fra mit 3. hus til det 4. hus, tænkte jeg tilbage på hvad jeg reelt lærte og hvordan jeg lærte det over de sidste transitter, og noget virkelig dejligt gik op for mig: Det har været MIG, der har været autoriteten – og alle de andre var de uvorne unger!

Da Saturn var i transit i mit 2. hus, som påvirker penge, indkomst, selvværd, materiel stabilitet, var der en længerevarende sag med et firma, der ikke ville betale mig, hvad de skyldte (jeg var freelancer). Så ja, det var selvfølgelig en ærgerlig situation, men jeg vidste, at jeg havde ret og at jeg måtte vinde. Det krævede bare, at jeg blev mere modig omkring at ringe, skrive og bede om det, jeg var værd. De betalte endeligt, og den følelse jeg har nu, er at det næsten endte morsomt, det var næsten en leg at få dem til at give sig. Jeg fandt ud af min kraft, at jeg havde ret til de penge, og så gjaldt det bare om at lære triksene at kende.

Da Saturn var i transit i mit 3. hus, som står for søskende, naboer, kommunikation, lokalsamfund, bekendte og netværk, måtte jeg markere grænser overfor en problematisk nabo. Igen i denne situation var det nærmere mig, der blev bedt om at være autoriteten, end at jeg var underlagt en eller anden større magt. Resultatet blev en helt ny bevidsthed omkring mine egne grænser og også min plads i naboskabet.

For mig er dette en kæmpe lettelse at se! Saturn er ikke en streng ydre magt, men en mulighed for selv at blive en autoritet på hvilket område nu er i fokus. Og stoltheden over hvad man har opnået, dét er Saturns lykke og sjov – og den er næsten sødere end nogen anden.

1 Comment

Åhhhh jeg er så glad for den indstilling, du har og at du deler den.

Jeg har været ved at gå helt i sort over den Saturn-transit, jeg får nu, da jeg har Saturn i 12 hus og har brugt til år på at blive fejlbehandlet. Det siger næsten sig selv, at jeg ikke orker 2,5 år mere med modstand, læringer og tæsk på alle planer – og sådan bliver det udlagt, uanset hvor jeg søger

Selv håber jeg lidt mere på retfærdighed omkring alt det, jeg har været igennem – eller bare noget ro og medvind

Så nu er jeg knapt så desillutioneret 🙂