Circe og dine magiske evner

Circe er en af “hekse asteroiderne”, som har at gøre med magiske evner, forholdet til naturen og ener/outsider identitet. Den er opkaldt efter den græske gudinde, som blev forvist alene til en øde ø, hvor hun arbejdede med magiske urter, eliksirer og vilde dyr. Hun forvandlede også nogle af Odysseus’ mænd til svin, da de ankom til hendes ø. 

Symbolsk er dette en kvinde, som er fuldstændigt fri til at udvikle et dybt og nært forhold til naturen omkring hende, og til at forsvare hendes ret til at leve på egne præmisser (udforsket dejligt i Madeline Millers bog “Circe” – “Kirke” på dansk – anbefaler!).

I horoskopet vil en stærk Circe vise særlige magiske evner i forhold til planter og dyr, og også tyde på et behov for at være i fred i naturen. Der er modstand omkring at indordne sig andres rammer og higen efter frihed til at fordybe sig. Da det kun er en asteroide, vil Circe anses som stærk i horoskopet, kun hvis den står indenfor 5 grader af en personlig planet (Merkur, Venus, Mars), Sol, Måne eller en af akserne: ascendant, IC, descendant eller MC. Hvis du er astro-øvet, kan du se den i horoskopet ved at indtaste “34” i boksen “Manual entry” under fanebladet “Additional objects” på Astrodienst.

Man kan også holde øje med Circe, når den i transit bevæger sig over vores vigtige planeter etc. Når Circe f.eks. er i transit over vores Sol, vil vi have ekstra sensitivitet omkring natur og planter, samt have brug for at være alene.