Merkur: vores kommunikationsstil

Merkur i fødselshoroskopet beskriver den måde vi tænker og taler på. Det kan også beskrive interesser og overbevisninger. Merkur er aldrig langt væk fra Solen, så du vil altid have Merkur i enten det samme tegn som dit soltegn eller tegnet før eller efter. Er du f.eks. vædder, vil Merkur enten stå i fiskene, vædderen eller tyren. Du kan finde dit merkurtegn i en app som Co-star eller ved at taste din fødselsinfo ind på Astrodienst.

Merkur har helt overordnet at gøre med at bygge bro mellem mennesker, idéer og koncepter. At blive forstået af andre, at videregive vores oplevelse på en måde, som giver mening for andre, samt vores evne til at tænke os frem til, hvor andre er. Hvis du arbejder med kommunikation, vil dit merkurtegn vise, hvem du er særligt god til at nå ud til – det publikum som bedst forstår dig – og måske endda også hvilke områder/emner, du kommunikerer indenfor. Jeg har eksempelvis Merkur i skorpionen, så når ud til folk, der er interesseret i selvudvikling gennem det okkulte og psykologi.

I privatlivet er det naturligvis også enormt vigtigt, at man kan blive forstået af andre, og hvis du kender en persons merkurtegn, kan du få en god fornemmelse for, om I har nemt ved at forstå hinanden gennem ord. 

Groft sagt er der to lejre her: 

  • Merkur i vandtegn (krebs, skorpion, fisk) og jordtegn (tyr, jomfru, stenbuk) forstår hinanden nemmest 
  • Merkur i ildtegn (vædder, løve, skytte) og lufttegn (tvilling, vægt, vandbærer) forstår hinanden nemmest 

Man kan selvfølgelig være i et velfungerende forhold med en, hvor Merkur ikke er i et “venligt” element til ens egen Merkur, men her vil kommunikation være noget, der kræver bevidst arbejde. Jeg vil vove at sige, at venskaber oftere er afhængig af en god merkur-dynamik end romantiske forhold, hvor andre elementer som fysisk tiltrækning kan opveje det (men altså, det er mere komplekst end det).