Hekate, mystik og magi

Hekate er en asteroide, som er opkaldt efter den græske gudinde for magi, natten, månen, skilleveje og sløret mellem verdener. Asteroiden blev opdaget 11. juli 1868, som den 100. (den første der blev opdaget er Ceres, som derfor har nr. 1).

I Hekates opdagelses-horoskop står Solen altså i krebsen – naturligvis, det er månens tegn med den magiske sjette sans – med Uranus og Merkur på hver side. Her er de okkulte videnskaber understreget: det vi endnu ikke helt har forstået, og Merkur passer med Hekates navn i Egypten, som betød “magiske ord”.

Hekate i vores fødselshoroskop viser derfor, hvor vi har evner og visdom ud over det, der kan forklares. Det er et område, hvor vi kan stole på en dyb intuition og hvor vi får “beskeder” fra andre steder eller tider, som guider os og viser os vejen. Som asteroide er dens indflydelse subtil, så den kan mest mærkes, hvis den står i tæt konjunktion eller præcist aspekt til Sol, Måne, ascendant, IC, descendant, MC eller en planet.

Hekate kan findes i vores fødselshoroskop ved at indtaste 100 i kassen for “Additional objects” på Astrodienst, under “Extended Chart Selection”.