Vesta – din evige flamme

Vesta er en asteroide, som er opkaldt efter den romerske gudinde for hjemmets uendelige ild. Det er den andenstørste efter Ceres og er den mest synlige asteroide fra jorden.

I horoskopet repræsenterer Vesta det, vi har en uslukkelig tro på og dedikation til. Mens der er et tema omkring hjem, tolkes det mest som vores personlige “hus” – vores person og den flamme som brænder inderst inde. 

Det er noget, vi ærer som en religion, og som står os bi lige meget hvad. Vesta er en af de såkaldte jomfru-gudinder, hvilket ikke har så meget at gøre med seksuel aktivitet, men mere med en grundlæggende dedikation til uafhængighed – at være fri til at identificere og følge ens egne passioner, hvilket også ses i Athena/Minerva og Diana/Artemis arketyperne.

Har du Vesta indenfor 5 grader af Sol/Måne, en planet eller en af akserne i dit fødselshoroskop (ascendant/IC/descendant/MC) betyder det, at du har en særligt stærk tro og passion. Du har evnen til at dedikere dig til noget med et klart fokus. Det vil også være en passion, som altid står dig bi i livet. 

Står Vesta f.eks. indenfor 5 grader af din Merkur i vædderen i 5. hus, har du en uslukkelig tro på dit budskab, på viden og oplysning (Merkur), som du udtrykker med mod og autenticitet (vædderen) og som viser sig indenfor kreativt selvudtryk (5. hus).

Står Vesta ikke tæt på en planet eller andet, kan den stadig give dig et praj om noget, som du brænder for. Se både på tegnets egenskaber og husets.