Kunsterens horoskop

Hvad er typiske aspekter og positioner hos personer, som er kunsteriske og kunstnere? Her forsøger jeg at samle nogle erfaringer fra kunder, samt observationer fra kendte menneskers horoskoper. Denne post ser kun på huse til at begynde med.

Et stærkt 7. hus

Denne er måske den mest overraskende! Dette er huset for partnerskaber og dialog med andre, og vil derfor ikke være det første de fleste tænker på i forhold til kunstnere. Et stærkt 7. hus viser evnen til at forestille sig modtageren af ens arbejde med fantastisk indlevelse. Det viser sig især hos skuespillere, forfattere, musikere, komikere og andre, der med stor præcision når ud til andre, bl.a. ved at fortælle deres egen eller en andens historie. Publikum mærker ofte med det sammme sympati for dem, fordi de er TILSTEDE i dialogen. Eksempler på kendte med mange/vigtige planeter i 7. hus: Marilyn Monroe, Jerry Seinfeld, Ryan Gosling, Kurt Cobain, Prinsesse Diana, JK Rowling, Sylvia Plath, Phoebe Bridgers, Taylor Swift*.

Et stærkt 5. hus

Ok, så denne kan alle være enige om. Det er huset for selvudtryk og skaberkraft, og når man har mange/vigtige planeter her, har man næsten altid et naturtalent. Her er noget, som ikke kan undertrykkes, et BEHOV for at selvudtrykke. Og andre kan åbenlyst se den rene glæde og naturlighed, der stråler ud af en, når man gør det. Her er der ikke så meget udveksling med publikum, mere svælgen i oplevelsen af at udtrykke sig selv. Dette kan bestemt også vise sig hos mennesker, der elsker forældrerollen – skaberkraft på den måde – men også hos dem, der vælger ikke at få børn, fordi kunsten er deres ‘barn’. Eksempler på kendte med mange/vigtige planeter i 5. hus: Leonardo da Vinci, Mozart, Dolly Parton, Aretha Franklin, Timothée Chalamet, Yoko Ono, Mick Jagger, Robbie Williams.

Et stærkt 12. hus

Her føler personen, at de blot er en kanal for en større inspiration eller sag. Der er en stærk drift omkring at forsvinde ind i kunsten, og det kan sammenlignes med meditation eller næsten trance. Disse mennesker har brug for tid alene til at finde og udøve deres kunstneriske praksis. Dette er den arketypiske sensitive kunstner, som også kan være besværlig og antisocial i deres søgen efter det rene udtryk. De er ofte på forkant med tidsånden og er ikoniske – de kan opfattes af deres fans som næsten guddommelige. Mennesker med et stærkt 12. hus, der ikke har noget i mere synlige huse som f.eks. 1. eller 10. hus, har et rigt indre liv, som ikke nødvendigvis vil ses. Eksempler på kendte med mange/vigtige planeter i 12. hus: Madonna, David Bowie, Cher, Taylor Swift, Rhianna, Kanye West, Kate Bush, Meryl Streep, Leonard Cohen, William Shakespeare.

Har du Sol, Måne, Merkur, Venus, Mars, Saturn eller Jupiter i et eller flere af disse huse, har du sandsynligvis kreative evner og indstilling til livet. Jo flere planeter i et hus, jo stærkere er indflydelsen.

*Der er to forskellige kendte fødselstidspunkter for Taylor Swift: et med stenbukke-ascendant og et med skorpion. Jeg bruger det første, hvor der er stort fokus på hendes 1., 7. og 12. hus, fordi jeg synes det giver god mening.