Din uimodståelige modsætning

De fleste kender ascendanten, som er et afgørende punkt for hvordan vi opfatter os selv og præsenterer os selv overfor andre. Ascendanten er en meget naturlig energi for os – det er vores autopilot. Alle vi møder med Solen eller ascendanten i samme tegn som vores ascendant har vi en umiddelbar sympati for, og vi føler, at vi kender dem.

Så hvad med tegnet overfor vores ascendant? Dette repræsenterer den type, som er din naturlige modsætning. Det, som IKKE falder en naturligt, men som man derfor både beundrer og føler sig truet af i andre. Her er en helt anden form for energi – som kan være både konfliktfyldt og uimodståeligt tiltrækkende.

Denne modsætning hedder descendanten, og er starten på 7. hus, som traditionelt står for ægtefæller, arbejdspartnere og synlige fjender. Tegnet, der står her i fødselshoroskopet, har man ofte svært ved at integrere i sig selv, og man projekterer det derfor over på andre.

I et kærlighedsforhold med dette tegn, kan man derfor, gennem partneren, føle sig fuldendt. Man lærer at elske den undertrykte side af en selv gennem partneren.

I arbejdsforhold vil en partner med dette tegn perfekt supplere dine evner, og man føler sig som et fuldendt team.

Så er der selvfølgelig også siden af dette tegn, som man synes er mega irriterende, fordi de gør alting lige modsat en selv. Det er den synlige fjende, fordi man med det samme ser, at dette er en konkurrent, der faktisk indeholder noget, som man selv ikke er så god til.

Hvis du kender din ascendant, er din descendant altid det modsatte tegn på dyrecirklen. F.eks. hvis din ascendant er Vandmand, er din descendant Løve, som i eksemplet øverst.