Astro-brevkasse: Er jeg særligt påvirket af Merkur Retrograd?

Hej Caritas

Hvordan påvirker Merkur Retrograd mig, når både min Ascendant (Jomfru) og MC (Tvilling) er styret af Merkur? Merkur er for øvrigt også retrograd i mit fødselshoroskop.

Venlig hilsen,

R.

——————-

Hej R.

Tak for dit spørgsmål!

Din ascendants tegnhersker kaldes hele fødselshoroskopets hersker, og er derfor en af de vigtigste, hvis ikke DEN vigtigste planet i dit fødselshoroskop.  Så fordi din ascendant er Jomfru, og Jomfruen er styret af Merkur, er Merkur også hele horoskopets hersker.

Denne planet kan være mere eller mindre velplaceret i horoskopet, men du vil altid kende den indgående. Der er noget ved dig, som er helt naturligt og intimt involveret med denne planets energi. Derfor er en vigtig transit af denne planet noget, som du mærker tydeligt, fordi dine antenner allerede er tunet ind på energien.

Med MC i Tvillingen og Merkur retrograd i dit fødselshoroskop er du virkelig mecurial! Når man er født under Merkur retrograd, er Merkurs indflydelse faktisk stærkere, ikke svagere. Det har jeg skrevet mere om i denne post.

Så når Merkur står retrograd som transit, som sker 2-3 gange om året, mærker du det stærkt! Mens det for andre kan være en forbigående irritation med deres e-mail etc., kan det for dig være begyndelsen på en større forandring. Det sker måske ikke hver gang, men du kan opleve, at afgørende indsigter i dit liv er sket under en retrograd. Hvorfor? Fordi hele grundlaget for din rejse i dette liv (fødselshoroskopet) er styret af Merkurs indflydelse, og retrograden forstærker denne trækken i dig.

Man kan sige, at du er heldig, fordi du allerede ved, hvordan man skal bruge retrograden optimalt – for du er født med den. Du kan løfte tågen, som andre forsvinder i, og bruge Merkur retrograd til øget selvindsigt og til at se, hvordan du kommer videre på din rejse med dette fødselshoroskop.

Kærlig hilsen,

Caritas