Solens rejse i dit horoskop

Kender du, at du altid har nogenlunde samme følelser på bestemte tidspunkter af året? F.eks. travl i juli, tænksom i september?

Astrologisk er der en meget simpel grund til dette! Solen er nemlig ca. hver måned i transit i et nyt af dine huse i fødselshoroskopet, og husene beskriver forskellige områder af dit liv. Hvis du kender din ascendant, som er starten på 1. hus, er det nemt at finde ud af, hvilket område af dit liv Solen nu lyser op og giver ekstra fokus.

F.eks. hvis din ascendant er vædder, er Solen nu i transit i dit 3. hus, fordi tvillingen er 3. tegn efter vædderen. I så fald vil du hvert år, når Solen er i tvillingen, være udadvendt, have lyst til at møde venner og naboer til hygge og snak, og muligvis have fokus på dine søskende.

P.S. Her i Norden kan der være meget ulige husstørrelser i fødselshoroskoper, især hvis man er født ved midvinter eller midsommer, hvor nat og dag slet ikke er lige lange. I så fald vil jeg bruge “whole signs” altså hvor et hus dækker et helt tegn.