Ultra skytten

Jeg læste for nyligt den herlige historie om Dervla Murphy. Hun voksede op i en lille by i Irland i 1930’erne og drømte som barn om at cykle til Indien. Hun var dog basalt set sygeplejerske for sine forældre fra hun var 14 år indtil de døde, da hun var 31 år. Mindre end seks måneder senere cyklede hun afsted alene – hele vejen til Indien! Resten af livet skrev hun bøger og artikler om sine rejser over hele verden og sit arbejde med hjælpeorganisationer. Hun er nu 89.

Ingen der kender bare en lille smule til astrologi vil blive overrasket over, at Dervla er MEGA SKYTTE, med Sol, Merkur, Venus, Mars og Ceres der. Skytten føler sig *hjemme* ude i verden med nye oplevelser. Den er ikke bange, fordi den stoler på menneskets og universets basale godhed. Skytten føler også at det “sande menneske” findes, når man er fri for konventioner, det materielles byrde og hverdagens trummerum. For nogle skytter findes eventyret i at samle viden, om at forstå livets mysterier og at dele dem med andre (som lærere og forfattere f.eks.), men for mange er det nødvendigt også at mærke den totale fysiske frihed ved at rejse ud i det ukendte – meget gerne alene!

Elsker dette citat fra Wikipedia: “Murphy has normally travelled alone without luxuries and depending on the hospitality of local people. She has been in dangerous situations; for example, she was attacked by wolves in the former Yugoslavia, threatened by soldiers in Ethiopia, and robbed in Siberia. However, she described her worst incident as tripping over cats at home and shattering her left arm.”

P.S. Jeg kender ikke Dervlas fødselstidspunkt, så har indtastet kl. 12.