Hvordan finder du ro?

Meget ofte ser jeg på folks ideelle arbejdsliv og karriere i deres fødselshoroskop, men en gang imellem bliver jeg spurgt om noget, som vel er lige så vigtigt: Hvordan finder jeg ro? Hvordan afstresser jeg? Hvad lader mig op?

Et af områderne der er relevante for dette, er det 4. hus, som er der, hvor vi kan være os selv og hvile i det. Hvis du har haft en barndom, hvor du ikke følte dig accepteret, for den, du var, kan det kræve en del bevidst arbejde som voksen at skabe dette hjem, som også er en følelse og ikke kun et sted.

Tegnet på IC, som er starten på 4. hus, beskriver meget omkring, hvad der skal til for, at du kan slå rødder, og det gør evt. planeter også. Har du f.eks. Saturn eller stenbukken i 4. hus, er det særligt udfordrende for dig, og det tager tid, arbejde og bearbejdning af fortiden – men så opbygger du også et fundament, der er urokkeligt. 

Månen er også relevant, og der kan man få et ret hurtigt indtryk af det, der er afslappende for en, ved simpelthen at se på tegnet og huset. F.eks. har dem med Månen i skytten eller 9. hus brug for nye indtryk og rejser for at lade op, mens dem med Månen i jomfruen eller 6. hus faktisk foretrækker en velfungerende hverdag over ferie, som kan virke drænende.

Hvis du kunne tænke dig at høre om, hvordan du finder ro, kan det både være fokus for den korte eller lange læsning.